АДИ Дизайн 2020 ЕООД

Профилите от които може да се изработи и проектира навес и зимна градина са: обикновена стомана, алуминий, инокс и дърво. Всеки един от тях има своите предимства и недостатъци.

Стоманената конструкция е най- предпочитаната конструкция. Тя е здрава, надеждна, бюджетна, с възможност за прахово боядисване във всякакъв цвят от каталог по РАЛ. Конструкцията се заварява предварително в цеха след направен проект, обезмаслява се и боядисва прахово в пещ. За по- голяма корозоустойчивост и дълъг живот препоръчваме да се подложи на горещо поцинковане. Монтажът на стоманената конструкция се извършва с химически анкери, с болтова или винтова връзка между отделните елементи, т. е. няма никаква заваръчна дейност на обекта. Ако заварим на място отделните елементи и боядисаме, то рискуваме конструкцията да корозира в много кратък срок. С предварителна заготовка нещата се случват много лесно, бързо и надеждно.

Неръждаемата стомана/ инокс/ има същата конструктивна здравина и надеждност като обикновената, с тази разлика, че в нея има повече хром никел, което не позволява да корозира. Основният цвят е мат и сатен/ след обработка/, но може и да се боядисва в цвят по РАЛ. Монтажът се извършва с химически анкери, в цвят сатен може да се заварят на място отделните елементи със специални машини и кичета за почистване. С неръждаемата стомана Вие спестявате поддръжка на конструкцията.

Алуминият за разлика от другите материали е по- мек, с по- големи линейни изменения,  корозоустойчив, с елегантен вид и лесно за почистване. Алуминиевата конструкция се изработва с готови профилни системи за покриви, куполи, зимни градини, навеси и други. Проектират се с доста дебели и масивни профили за разлика от стоманата. Изработката и монтажа се извършват със специални сглобки, болтова връзка и химически анкери.

Дървото като материал изглежда много естествено и красиво, но изисква много поддръжка във  времето. Не е добър вариант за навес и зимна градина със стъкло или стъклопакет, понеже с времето то се измята и усуква, и така има вероятност от разместване на конструкцията, което води до не добри последствия. Дървената конструкция е подходяща за изграждане на покриви, беседки, навеси от поликарбонати или керемиди и др.

Покритието на самата конструкция се определя от светлопропускливост или не, топлоизолация, шумоизолация, визия и други, защото материалите за покриване са доста. Поликарбонатни плоскости, ламарина, стъкло, стъклопакети, сандвич панели, битумни и керамични керемиди, композитни плоскости са само част от материалите за покриване на конструкция и всички те са различни по себе си, с предимства и недостатъци. Най- добре е да се посъветвате с професионалисти  в тази сфера, защото това не е малка инвестиция. Желателно е да се монтира стопер за сняг и безшевна улучна система, като фирмата предлага и нагревател за улучна система против замръзване и поява на висулки. Прави се тройна хидроизолация между стената и покривната конструкция с полиуретан, битумна хидроизолационна лента, ламарина и измазване/ ако няма топлоизолация/. Много са детайлите на които трябва да се обърне внимание и затова  фирма „ Ади Дизайн 2020“ предлагаме взимане на размери, консултация, изготвяне на оферта, визуализация, за да се изготви най- добрият проект за Вас.

Зимни градини

Зимни градини

Зимни градини

Зимни градини

Зимни градини

Зимни градини

АДИ Дизайн 2020 ЕООД
Ремонт на дограма Пловдив

+ 359 (0) 88 445 90 90

" Ади Дизайн 2020"
Зимни Градини

+ 359 (0) 88 445 90 90

+ 359 (0) 88 445 90 90

жк. Тракия бл. 194 4000 Пловдив

10 Години Опит и участие в над 4000 обекта.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.

Call Now Button